Головна
Реєстрація
Вхід
Четвер
28.03.2024
20.38.03
Вітаю Вас Гость | RSS
Палац дітей та молоді, м. Славутич, Україна

Меню сайту

Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України

КОДА

Департамент освіти і науки КОДА

КВНЗКОР Академія неперервної освіти

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти

Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради

Славутицький міський методичний центр


Наші друзі
Золота осінь Славутича

Центр творчості дітей та юнацтва Київщини


Партнери

Наші проекти
Палац - це радісно! Наша група fb

ЗОСя у facebook

АРТ-лавка


  
Головна » 2017 » Березень » 13 » Про герніку, окіагарі кобоші і Кензо. Рік Японії в Україні. День Японії у Славутичі
11.23.56
Про герніку, окіагарі кобоші і Кензо. Рік Японії в Україні. День Японії у Славутичі


12 березня 2017 року у рамках міжнародної співпраці у рік, що проголошений в Україні роком Японії, у рік, коли відзначається 25-річчя дипломатичної співпраці наших країн, японська делегація завітала до Славутича. Співпраця розпочалася кілька років тому, коли Україну та Японію об'єднала спільна біда: Чорнобиль і Фокушіма - дві чорні плями в історії людства. Підготовка розпочалася кілька місяців тому, коли до Славутича була передана герніка із Хіросіми і Нагасаки та з Фокушіми, намальована японськими дітьми, а також ляльки окіагарі кобоші (від японської "лялька, що не падає"). А вже під час візиту делегації, у складі якої був сам Кензо Такада - відомий світовий дизайнер, українські діти презентували свою творчість.
Тож, розпочалося все із урочистої частини у залі урочистих подій виконкому, далі - покладання квітів до пам'ятника "Героям Чорнобиля", прогулянка по парку і нарешті візит до Палацу. Директор Ніна Єрьоміна вітала гостей японською, а дорослий і дитячий колектив гостиннозустрічав виставкою малюнків, виконаних на японському переробленому папері та розкладеною на півпаркетної зали майбутньою гернікою. Перші відбитки фарби поставили міський голова Юрій Фомічев та почесний гість Кензо Такада, давши старт. Далі герніку розмальовували славутицькі діти за мотивами українських казок, творити їм допомагали керівники колективів  "Жар-птиця", "МальВи", виладачі ДШМ.  Влітку цей дитяий шедевр попрямує до Японії. Разом із журавликами-орігамі, виготовленими дітьми на майстер-класі підготованому керівниками колективів "Шовкова нитка", "Мрія", "Подарунок", "іZюм". Паралельно відомі майстри-художники коміксів Норіко Нагано, Бан Іппонжи, Йошімі Курата проводила майстер-класи із Manga-ka для дітей та молоді. Пізніше у Дитячій школі мистецтв відбулася виставка-презентація окіагарі кобоші, розмальованих дітьми в українському стилі, три з них були розмальвані вихованками колективів "Жар-птиця", "іZюм", "МальВи". 
Далі у  Кіноконцертному комплексі відбувся концерт, де можна було насолодитися творчістю наших дітей (представляли Палац колективи "Славутич-стар", "Рожева пантера", "Дивоцвіт") та відомих гостей - скрипаль Ілля Бондаренко та оперна співачка Наталія Лемерс'є. А на завершення - автограф- та фотосесія.
ありがとう - Arigatō - тобто дякуємо нашим японським друзям!

  
  
  
 

Переглядів: 594 | Додав: Bogdana | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Міні-чат

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ПДЮТ м.Славутича © 2024
Конструктор сайтів - uCoz